В момента президентът е лишен от всякаква възможност да влияе на външната

...
В момента президентът е лишен от всякаква възможност да влияе на външната
Коментари Харесай

Журналистът Асен Агов: Президентът Радев е в изолация

В момента президентът е лишен от всякаква опция да въздейства на външната политика на България. Това съобщи публицист и някогашен заместник-председател на Народно събрание Асен Агов.

„ Той е в изолираност от българското общество, което съгласно проучване на „ Евробарометър “ отпреди 10 дни 70% от българите поддържат Украйна, а 55% споделят, че би трябвало да се окаже и финансова помощ на Украйна “, добави той.

Според Агов изцяло би трябвало да се премисли политиката на защита на България.

„ Назначените от президента служебни държавни управления възпираха самодейността да се достави задоволително оръжие за Украйна, с цел да задържи руската експанзия и да прокуди агресора и окупатора от всички украински земи “, сподели още той.

По думите му успеха на Украйна е жизненоважна за България, защото всички събития у нас и в Европа са повлияни от войната в Украйна. 

Припомняме, че през вчерашния ден военният министър Тодор Тагарев съобщи, че България приготвя нов транш военна помощ към Украйна.

„ Вече има задоволително данни, че съветски специфични елементи са взривили язовирната стена на „ Нова Каховка “, съобщи още Агов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР